Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внаслідок російської атаки ДТЕК втратив 50% генеруючих потужностей

Реклама

Внаслідок масованої ракетної атаки російської федерації на українську енергосистему 22 березня група ДТЕК втратила близько половини своїх генеруючих потужностей. Про це повідомив гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко в ефірі телемарафону, передає «Українська правда».

"Група ДТЕК втратила 50% своїх генеруючих потужностей. Можна сказати вже офіційно цю інформацію", - сказав Коваленко.

За його словами, ця атака була небезпечною, оскільки росіяни били по двох частинах української енергосистеми - генеруючій і розподільчій.

"Уразили декілька типів генеруючих потужностей, велика кількість ТЕЦ була вражена, і був вражений гідрогенеруючий об'єкт. Друга частина - ворог дуже багато влучив у мережеві вузли "Укренерго", трансформатори і т.д… Ця атака одночасно руйнує можливість системи передавати електроенергію і занижує наші можливості генерації", - пояснив гендиректор Yasno.

Він додав, що ще кілька днів знадобиться для оцінки термінів відновлення та коштів, які на це потрібні.

"Відновлення займе не день, не тиждень і навіть не місяць, це займе місяці", - зазначив Коваленко.

Він також допускає, що влітку може виникнути дефіцит електроенергії, оскільки Україна не зможе виробляти її в достатньому обсязі.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини