Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують підвищити штрафи за ненадання переваги у русі транспорту швидкої допомоги, ДСНС та поліції

Реклама

У Раді пропонують посилити відповідальність водіїв за ненадання переваги безперешкодному проїзду машин аварійно-рятувальних служб, спеціалізованого санітарного транспорту бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, пожежної охорони та поліції. Відповідні пропозиції викладено у законопроєкті №11111.

Проєкт передбачає зміни до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме доповнення новими частинами у наступній редакції:

Ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями, ненадання переваги маршрутним транспортним засобам, зокрема транспортним засобам, що задіяні для перевезення груп дітей, у тому числі порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, а так само порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від ста до ста п'ятдесяти нмдг (1700-2550 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 6 місяців до 1 року.

Порушення, передбачені частиною сьомою цієї статті, що спричинили або могли спричинити створення загрози життю та/або здоров'ю фізичних осіб, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від двохсот до трьохсот нмдг (3400-5100 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Наразі штраф за ненадання переваги у русі спеціальним автомобілям з увімкненими спеціальними звуковими або світловими сигнальними пристроями становить 680 грн.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.   

Читайте також: У Раді пропонують внести зміни до ПДР щодо електросамокатів та використання засобів фіксації швидкості руху

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини