Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець має право ініціювати перевірку листка непрацездатності - ПФУ

Реклама

Пенсійний фонд має право перевіряти обґрунтованість видачі паперових лікарняних, оскільки їх видача заборонена. Таку перевірку може ініціювати роботодавець. Про це нагадали в Головному управлінні ПФУ у Вінницькій області.

Як відомо, призначення та виплата лікарняних здійснюються за рішеннями страхувальників на підставі виданих застрахованим особам листків непрацездатності.

Оскільки Міністерством охорони здоров'я встановлено заборону на видачу закладами охорони здоров'я паперових листків непрацездатності, наразі страхувальники, у переважній більшості, опрацьовують електронні.

Водночас, трапляються випадки, коли заклади охорони здоров'я все ж видають своїм пацієнтам паперові листки непрацездатності, які часто викликають запитання щодо обґрунтованості їх видачі, термінів непрацездатності, статусів (первинний чи продовження), відповідності термінів для огляду у МСЕК, дотримання порядку заповнення самого бланка, його черговості і зв'язку з виданими застрахованій особі електронними листками непрацездатності.

Для упередження неправомірних виплат або усунення ймовірних порушень страхувальники можуть ініціювати перевірку листка непрацездатності звернувшись до Пенсійного фонду.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Дізнавайтеся більше за посиланням.

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини