Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує дозволити держорганам самостійно проводити спецперевірку кандидатів на посаду

Реклама

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №11145 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку проведення спеціальної перевірки".

Цей законопроєкт спрямований на удосконалення проведення спеціальної перевірки, передбаченої Законом «Про запобігання корупції» шляхом оптимізації процедур та строків проведення спеціальної перевірки, використання інформації державних електронних інформаційних ресурсів органом/особою, яким організовується така перевірка, або органом, який надсилає запит на перевірку, мінімізацію паперового документообігу.

Змінами, зокрема, пропонується надати можливість, державним органам, крім надсилання запитів про перевірку відомостей щодо особи, яка претендує на зайняття відповідної посади, до відповідних держорганів, до компетенції яких належить проведення спецперевірки, самостійно проводити спецперевірку на підставі даних, отриманих в порядку електронної інформаційної взаємодії, між публічними електронними реєстрами за допомогою системи електронної взаємодії електронних ресурсів в електронній формі у виді наборів реєстрових даних та/або інформації про їх наявність чи відсутність у відповідному реєстрі, посвідчених встановленими законом засобами електронної ідентифікації та/або отриманих у порядку спеціального доступу до таких реєстрів у формі витягів відповідно до порядку надання такої інформації, встановленого законодавством про функціонування відповідного публічного електронного реєстру.

Також пропонується виключити проведення спецперевірки Службою безпеки - щодо наявності в особи допуску до державної таємниці, оскільки на сьогодні така інформація перевіряється у випадках, коли особа претендує на зайняття посади, яка передбачає наявність допуску до державної таємниці та не впливає на рішення щодо призначення її на посаду.

Крім того, законопроєкт передбачає організацію проведення спеціальної перевірки, передбаченої Законом «Про запобігання корупції», а також перевірки, передбаченої Законом «Про очищення влади», стосовно осіб, призначених у період дії воєнного стану, щодо яких такі перевірки у цей період не проводилися, протягом 30 днів з дня завершення строку для подання документів, необхідних для проведення спеціальної перевірки.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини