Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євросоюз розпочав підготовку 14-го пакету санкцій

Реклама

ЄС розпочав підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути прийнятий навесні. Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляється на сайті Європейської комісії.

"Ймовірно, він включатиме великий перелік обмежувальних заходів із сильним кутом запобігання обходу - наприклад, у морському секторі, оскільки росія продовжує намагатися порушити ліміт цін на експорт нафти", - зазначив Домбровскіс.

Він також додав, що увага зміщується на забезпечення належного та однакового виконання існуючих санкцій, усунення лазівок і боротьбу з обходом та ухиленням. Європейська комісія постійно стежить за зміною даних про торгівлю.

Комісія також запропонувала підвищити штрафні мита на імпорт російських і білоруських зернових, олійних культур і похідних. Мета:

  • запобігання дестабілізації російського зерна на ринку ЄС,

  • заборонити росії використовувати доходи від цього експорту,

  • переконатися, що нелегальний російський експорт вкраденого українського зерна не потрапить на ринок ЄС.

ЄС шукає способи зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи. З точки зору ЄС, материнські компанії в ЄС, які зберігають вплив на бізнес-операції своїх закордонних дочірніх компаній, можуть нести відповідальність за операції, здійснювані цими дочірніми компаніями.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини