Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП планує скасувати прайс-кепи на ринку електроенергії

Реклама

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планує з 1 травня скасувати граничні ціни на ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку (прайс-кепи).

Відповідний проєкт рішення оприлюднено на сайті Нацкомісії. Його розглянуть на засіданні 16 квітня.

Необхідність внесення таких змін регулятор пояснює тим, що фактичні ціни на ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку в переважній більшості розрахункових періодів з початку 2024 року не досягали рівня граничних цін.

"Таким чином, з метою мінімізації регуляторного впливу на ринок електричної енергії, а також забезпечення його функціонування на конкурентних ринкових засадах та для лібералізації ринку електричної енергії, Департамент енергоринку виносить на розгляд комісії проєкт рішення про скасування з 1 травня 2024 року граничних цін на ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку", - зазначається в обґрунтуванні до рішення.

Водночас діючі граничні ціни на балансуючому ринку планується залишити без змін.

Нагадаємо, рішенням від 9 листопада 2023 року № 2099 Нацкомісія підвищила максимальні граничні ціни на електроенергію на ринках "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку. В цей документ і планується внести зміни.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини