Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оновив порядок моніторингу держдопомоги суб'єктам господарювання

Реклама

Антимонопольний комітет розпорядженням від 14.03.2024 № 12-рп затвердив зміни до Порядку проведення моніторингу державної допомоги суб'єктам господарювання.

Попередня перевірка здійснюватиметься у разі отримання АМКУ інформації про державну допомогу з будь-яких джерел або шляхом самостійного виявлення залежно від змісту виявленої (отриманої) інформації.

Під час проведення попередньої перевірки АМКУ з метою проведення перевірки інформації може звернутися до заявників (органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю, суб'єктів господарювання, громадян, об'єднань, установ, організацій, що не є надавачами державної допомоги) засобами поштового зв'язку або в електронній формі засобами інформаційно-комунікаційних систем щодо надання обґрунтувань вимог та обставин, викладених у повідомленні.

Збільшується з 30 днів до 6 місяців максимальний строк проведення попередньої перевірки та аналізу інформації.

За результатами попередньої перевірки АМКУ не пізніше 6 місяців із дня отримання повідомлення, передбаченого пунктом 12 цього Порядку, надає відповідь про:

1) неналежність повідомлених заходів підтримки до незаконної державної допомоги;

2) відсутність підстав для перегляду чинної державної допомоги;

3) необґрунтованість інформації про неналежне використання державної допомоги;

4) відсутність підстав для здійснення висновків.

Крім цього, затверджено зміни до Порядку, форм та вимог щодо подання Антимонопольному комітету України інформації про чинну державну допомогу суб'єктам господарювання.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням 

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини