Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд скасував постанову про покладення спеціальних обов'язків на учасників ринку електроенергії

Реклама

З метою створення передумов для збільшення експорту електричної енергії в  об'єднану енергетичну систему України, визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 07.07.2022 № 775 «Про покладення спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії, що здійснюють операції з експорту електричної енергії, для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії протягом дії воєнного стану». Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Ця постанова вимагала від експортерів віддавати 80% свого доходу держпідприємству "Гарантований покупець" за договорами про надання їм послуги із гарантування безпеки електрозабезпечення.

За даними "Гарантованого покупця", з початку дії цього механізму (з 12 липня 2022 р.) експортери виплатили понад 2,9 млрд грн.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше. 

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини