Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Хмельницькій АЕС розпочалось будівництво двох енергоблоків за технологією Westinghouse

Реклама

На Хмельницькій АЕС 11 квітня стартував проєкт зі зведення енергоблоків №5 і №6. Будівництво здійснюватиметься за американською технологією АР1000 Westinghouse. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

«Це великий геополітичний проєкт спільного інтересу України і США. Технології, які ми будемо разом будувати і розвивати, витіснять росіян з європейського ринку атомної енергетики», - наголосив Міністр енергетики Герман Галущенко на церемонії старту проєкту.

За його словами, АР 1000 - найсучасніша технологія, важливою особливістю якої є можливість маневрування.

«Особлива риса американської технології АР 1000 - можливість маневрування блоків. Сьогодні ворог б'є і знищує саме балансуючі потужності української енергетики, тому побудова блоків з можливістю маневрування дуже важлива для нас», - сказав міністр.

Посол США в Україні Бріджит Брінк зазначила, що ці блоки на Хмельницькій АЕС будуть першими з дев'яти, які планується побудувати в Україні спільно з Westinghouse за технологією АР1000.

За словами очільника НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, після завершення будівництва нових енергоблоків на Хмельницький АЕС потужності станції перевищать навіть потужності окупованої рф Запорізької АЕС, яка на сьогодні є найбільшою в Європі.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини