Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міноборони оцифрувало дані чоловіків призовного віку в усіх регіонах України - заступник Міністра

Реклама

Міноборони перезапустило електронну систему "Оберіг" та оцифрувало дані чоловіків призовного віку в 24 областях України та місті Києві. Про це повідомив заступник Міністра оборони Іван Гаврилюк на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

За його словами, система забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб'єкта. Вона інтегрована з Державною податковою службою, Міністерством юстиції, Державною прикордонною службою, Міністерством освіти, Державною міграційною службою та Судовою адміністрацією.

«Більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних щодо статусу проходження комісій ВЛК. Проте, щоб забезпечити ще більшу ефективність і прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, і перевести у цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина. Наша мета - забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу», - зазначив Гаврилюк.

Він додав, що було зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян. На сьогоднішній день оцифровано дані щодо чоловіків призовного віку в усіх 24 регіонах України та місті Києві.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада України ухвалила Закон про мобілізацію (законопроєкт № 10449). Детальніше про зміни, які ним передбачаються, читайте за посиланням.

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360для юриста и бухгалтера. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини