Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні розгортають мережу "міні-ТЕЦ"

Реклама

USAID-Ukraine через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з Мінінфраструктури, Комітетом ВР з енергетики та ЖКП і НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації у 32 містах. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Як зазначається, когенерація - це одночасне вироблення електро- та теплової енергії на підприємствах теплопостачання.

Когенераційні установки генерують електроенергію в першу чергу для власного споживання. Це дозволяє містам мати безперебійне теплопостачання в умовах аварійних або планових відключень електроенергії.

Крім того, вироблена установками електроенергія може відпускатись в мережу для інших споживачів, що може зменшити дефіцит в енергосистемі в пікові години.

Наразі вже 80 когенераційних установок було вже розподілено для підприємств в 21 областях України. КГУ отримали теплопостачальні підприємства в Чернігівській, Чернівецькій, Донецькій, Хмельницькій, Черкаській, Полтавській, Миколаївській, Кіровоградській, Рівненській, Вінницькій, Запорізькій, Житомирській, Харківській, Волинській, Херсонській, Львівській, Київській, Дніпропетровській, Тернопільської, Одеської, Сумській областях.

Загалом закуплено 91 когенераційну установки потужністю від 50 кВт до 1500 кВт для 32 міст України та двох університетів.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини