Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США та Британія оголосили нові санкції проти Ірану

Реклама

США та Велика Британія 18 квітня оголосили про санкції проти Ірану у відповідь на масований обстріл Ізраїлю. Про це повідомили американське Міністерство фінансів та британський Уряд.

Санкції США застосовано до 16 фізичних та двох юридичних осіб (Aseman Pishraneh Engineering Services Company, Sarmad Electronic Sepahan), які забезпечують виробництво БПЛА в Ірані, включно з типами двигунів, що приводять в дію іранські БПЛА типу Shahed. Усі вони пов'язані з Корпусом вартових ісламської революції, його підрозділу з виробництва БПЛА Kimia Part Sivan Company (KIPAS) та інших іранських виробників БПЛА та двигунів БПЛА.

Сполучене Королівство наклало санкції на сім осіб і шість організацій. Це доповнює понад 400 санкцій, які вже накладені на Іран. Попередні санкції стосуються Корпусу вартових ісламської революції у повному складі та багатьох відповідальних за напад на Ізраїль.

Велика Британія та США також оголосили про низку санкцій проти ключових гравців у галузі виробництва БПЛА і ракет Ірану, щоб ще більше обмежити здатність Ірану дестабілізувати регіон. 

Додаткові санкції були застосовані до:

  • Генерального штабу збройних сил - керує та координує збройні сили Ірану. 

  • ВМС Корпусу вартових ісламської революції - одна з двох військово-морських сил Ірану.   

  • Центральний штаб Хатемоланбія (KCHQ) - відповідає за оперативне командування та контроль збройних сил Ірану.  

  • Генерал-майор Голамалі Рашид, командувач KCHQ, відповідальний за оперативне командування та контроль збройних сил Ірану, підпорядковується безпосередньо Верховному лідеру. 

  • Бригадний генерал Мохаммад Реза Аштіані, міністр матеріально-технічного забезпечення збройних сил оборони - міністр оборони Ірану, відповідальний за підтримку та оснащення збройних сил Ірану. 

  • Сеїд Мір Ахмад Нушин, директор Організації аерокосмічної промисловості (ОАП) та ще чотири особи, пов'язані з (ОАП).

Санкції включають заборону в'їзду та замороження активів.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини