Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У межах інструменту Ukraine Facility затверджено правила для інвестицій

Реклама

Керівна рада Ukraine Investment Framework погодила умови роботи інвестиційного компоненту Ukraine Facility. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Відбулося перше засідання Керівної ради Ukraine Investment Framework (UIF), яка затвердила правила процедури та Стратегічні орієнтири інвестиційної складової програми Ukraine Facility від Європейського Союзу» - зазначається у повідомленні.

За словами заступника Міністра економіки Володимир Кузьо, Ukraine Investment Framework відкриє бізнесу доступ до фінансування від міжнародних фінансових організацій та українських банків, які будуть підтримані з боку ЄС.

"Це можуть бути гарантії, змішане фінансування з кредитів та грантів, а також технічна допомога при підготовці заявок та доопрацюванні проєктів. Для досягнення цілей Ukraine Facility будуть розширені як вже існуючі програми, так і запущені нові", - пояснив заступник міністра.

Ukraine Investment Framework (UIF), яка є другою складовою Ukraine Facility, має на меті мобілізувати інвестиції для економічного відновлення та розвитку України.

В рамках Ukraine Facility ЄС надасть €6,97 млрд для фінансування UIF, з яких €5,46 млрд буде виділено на створення Української гарантії та €1,5 млрд - на операції зі змішаного фінансування, а також гранти і технічну допомогу. Підтримка в рамках UIF буде доступна як для приватних, так і для публічних інвестиційних проєктів.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Українська гарантія стане спеціальним інструментом розподілу ризиків, який було створено через масштабність інвестицій у відновлення та реконструкцію України, що пов'язано зі значними ризиками. Загальний обсяг гарантії становитиме €7,8 млрд, з урахуванням внесків інших донорів у фінансування, що дозволить збільшити загальний бюджет програми.

Таким чином, враховуючи розширене фінансування Української гарантії, загальний обсяг Ukraine Investment Framework складе €9,3 млрд. Очікується, що протягом наступних років реалізація Ukraine Investment Framework дозволить залучити до €40 млрд державних і приватних інвестицій.

Управління UIF здійснюватиме Керівна Рада Ukraine Investment Framework - спеціальний орган, створений для стратегічного та операційного управління ресурсами програми, до складу якої входять представники Європейської Комісії та кожної держави-члена ЄС. Верховна Рада та Уряд України можуть брати участь у роботі Ради як спостерігачі.

Перші інвестиційні програми в рамках UIF планується підписати на Ukraine Recovery Conference, яка відбудеться 11-12 червня 2024 року у Берліні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини