Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада дозволила АРМА управління грошовими коштами в іноземній валюті

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №10397, який дозволяє Агентству з розшуку та менеджменту активів інвестувати валюту в військові облігації. Закон ухвалено голосами 299 депутатів, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект передбачає надання можливості АРМА придбати облігації внутрішньої державної позики «Військові облігації», номінальна вартість яких визначена у відповідній іноземній валюті (наразі існують у доларах США та євро) за рахунок грошових коштів у такій іноземній валюті, розміщених на депозитних рахунках АРМА.

Облігації внутрішньої державної позики у доларах США можна придбати використавши не більш ніж 80% усіх наявних на рахунках коштів в доларах США. При цьому не менше ніж 20% усіх коштів в доларах США продовжують залишатись на рахунках для оперативного управління, наприклад, повернення власнику у разі скасування арешту.

Дохідність за такими облігаціями значно перевищує дохідність по валютним депозитам. Дохідність за валютними депозитами у більшості банків становить менше 1% річних. Натомість середня дохідність за валютними облігаціями становить понад 4% річних в доларах США та понад 3% річних в євро. У разі скасування арешту, якщо дохід за такими облігаціями є більшим, ніж дохід за договором банківського вкладу (депозиту), різниця між ними перераховується до державного бюджету України.

Зазначене допоможе підтримати державу, забезпечити невідкладне фінансування заходів правового режиму воєнного стану.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини