Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Маніфест 42" звернувся до Президента з низкою пропозицій щодо запобігання корупційному тиску правоохоронців

Реклама

Громадський рух "Маніфест 42" звернувся до Президента Зеленського з низкою пропозицій, спрямованих на запобігання корупційному тиску правоохоронців на підприємців. Про це було оголошено на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Ми схвалюємо спробу команди Президента України Володимира Зеленського за три місяці вирішити проблему корупційного тиску на бізнес. Але тепер, коли три місяці мораторію завершилися, виник ризик повернення до найганебніших практик порушення 42 статті Конституції, яка гарантує право на підприємницьку діяльність", - зазначено в заяві руху.

Представники руху пропонують ініціювати безстрокову заборону на проведення процесуальних дій у кримінальних провадженнях, якщо таке застосування може заблокувати підприємницьку діяльність суб'єктів господарювання, за винятком справ, що стосуються національної безпеки.

Підприємці також просять рекомендувати Офісу генпрокурора, ДБР, Нацполіції, БЕБ, СБУ на постійній основі здійснювати аудит запроваджених щодо суб'єктів господарювання обмежувальних заходів у кримінальних провадженнях, визначати доцільність їх подальшого застосування, а також щомісяця звітувати про закриті справи за підсумками аудиту.

Крім того, рух просить надати Раді з питань підтримки підприємництва при Президентові України в умовах воєнного стану все, чого їй бракує для реалізації Указу №30/2024 в частині системного аналізу ситуації забезпечення права на підприємницьку діяльність, практики формування та реалізації державної політики з дотримання гарантій права на підприємництво, і доручити уряду відновити практику попереднього узгодження з бізнес-асоціаціями суспільно значущих ініціатив, які впливають на розвиток підприємництва.

"Ставлення тилових силовиків до бізнесу як до корупційної годівниці залишається таким самим, як і до запровадженого Президентом України Володимиром Зеленським мораторію. Виконання указів від 23 і 26 січня 2024 року, спрямованих на захист підприємців в умовах воєнного стану, значною мірою проігноровано", - наголошується в заяві.

На підприємство прийшли з обшуками чи перевірками? Знайте як захиститися правовим шляхом завдяки LIGA360. Замовляйте за посиланням. 

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Нагадаємо, “Маніфест 42” на початку квітня закликав Президента України Володимира Зеленського продовжити мораторій на проведення процесуальних дій у кримінальних провадженнях.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини