Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалено Закон про правонаступництво у трудових відносинах

Реклама

Верховна Рада на засіданні 25 квітня ухвалила євроінтеграційний Закон «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо правонаступництва у трудових відносинах» законопроєкт № 8244, яким регулюється правонаступництво у трудових відносинах у разі зміни власника підприємства. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Законом встановлюється обов'язок роботодавця продовжувати дію трудового договору у разі передачі власником бізнесу або його частин іншій особі, а також інформувати працівників та їх представників про дату та причини правонаступництва і його наслідки для працівників.

Зазначену інформацію правонаступник зобов'язаний надати працівникам та виборному органу первинної профспілкової організації (профспілковому представнику), а в разі відсутності первинної профспілкової організації - вільно обраним та уповноваженим представникам (представнику) у письмовій або електронній формі не пізніше ніж до початку дій, які впливатимуть на трудові права та інтереси працівників.

Прогнозується, що реалізація положень цього Закону посилить правовий захист працівників у разі зміни власника підприємства або бізнесу та наблизить українське законодавство до європейських норм та стандартів.

Слідкуєте за змінами трудового законодавства? У системі LIGA360: HR-Менеджер можна налаштувати автоматичні сповіщення для будь-яких НПА та свіжих новин з кадрової теми. Замовте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини