Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено порядок використання коштів на підтримку проєктів зі значними інвестиціями

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 26 квітня затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення державної підтримки реалізації інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Бюджетні кошти будуть спрямовуватись на повні або часткові компенсації вартості збудованих заявником або інвестором зі значними інвестиціями об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури, а також витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж, необхідних для реалізації відповідних інвестиційних проєктів. Тобто, якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ, або електроенергію до свого заводу чи іншого об'єкта інвестицій, він зможе отримати компенсацію від держави», - пояснила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що цього року в бюджет на цю програму закладено 3 млрд грн. Сумарний обсяг підтримки становить до 30% обсягу інвестицій.

Отримати державну підтримку зможуть інвестори, які планують реалізувати в Україні проєкт вартістю від 12 млн євро, тривалістю реалізації до 5 років у сферах переробної промисловості, видобутку корисних копалин для подальшої переробки чи збагачення, транспорту, логістики, освіти, наукової діяльності, охорони здоров'я, поводження з відходами, мистецтва, культури, туризму, спорту, електронних комунікацій.

Водночас Уряд контролюватиме виконання інвесторами умов договору. Зокрема, якщо Мінекономіки на підставі відомостей реєстру інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями встановить факт, що обсяг значних інвестицій є меншим, ніж 12 млн євро, інвестор у місячний термін має повернути весь обсяг отриманої компенсації.

Крім того, у разі встановлення органами державного фінансового контролю факту незаконного отримання інвестором компенсації або часткової компенсації інвестор також у місячний термін повертає весь обсяг отриманої компенсації.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини