Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 травня діє новий Порядок подання заявки на промисловий зразок

Реклама

В Україні запрацювали нові правила для захисту дизайнів.

Відповідний наказ Мінекономіки №6237 від 7 березня 2024 року «Про затвердження Правил складання і подання заявки на промисловий зразок та проведення експертизи заявки на промисловий зразок і міжнародної реєстрації промислового зразка» набув чинності 1 травня.

«Відтепер, коли ви створюєте щось нове та креативне, ви можете захистити його дизайн від копіювання. Промисловий зразок - це спосіб захисту зовнішнього вигляду вашого продукту, будь то меблі, упаковка або інше», - зазначається у повідомленні пресслужби міністерства.

За словами заступника Міністра економіки Віталія Кіндратіва, зовнішній вигляд промислових виробів відіграє ключову роль у просуванні продукції на ринку, тому створення швидкого та прозорого механізму реєстрації прав на промислові зразки має сприяти бізнесу в отриманні охорони та виведенні своїх інноваційних продуктів на ринок.

«Оновлені Правила містять новели щодо електронного документообігу, а також включають положення, які дозволятимуть бізнесу оперативно управляти та комерціалізувати цей інтелектуальний актив ще на стадії реєстрації», - додав Кіндратів.

Наказом визначаються:

  • правила подачі заявки на промисловий зразок;

  • перелік документів, які потрібно надати;

  • процедура проходження експертизи.

Ухвалення нового порядку допоможе виробникам продукції швидко зареєструвати її дизайн, убезпечивши її від копіювання.

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини