Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

USAID інвестує понад $250 мільйонів в аграрний сектор Украины

Реклама

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) започаткувало ініціативу "Врожай" на 250 млн дол. з підтримки українських фермерів для розширення їх експорту. Про це повідомила заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман, передає Укрінформ.

"Я рада сьогодні представити запуск програми під назвою "USAID Врожай", безпосередньо націлений на інвестування в майбутнє аграрного сектору України. Протягом 5 років USAID інвестує понад 250 млн дол. у відбудову та розширення аграрного сектору, щоби він міг процвітати як під час війни, так і після", - розповіла Ізобель Коулман.

За її словами, агентство змінює свій фокус на майбутні потреби сільського господарства України і буде стимулювати диверсифікацію її експорту та виробництво продуктів із вищою доданою вартістю.

«Врожай» підтримуватиме мікро-, малих та середніх виробників зерна та олійних, щоб розширити ринки їхнього експорту.

Коулман додала, що ця ініціатива матиме за мету посилити аграрний експорт на додаткові 1,5 млрд дол. і залучити додаткові 500 млн дол. приватних інвестицій.

Шукаєш точки росту бізнесу? Спробуй дашборд ризиків та можливостей у LIGA360. Функціонал дозволяє спільно з командою обговорити новини й економічні процеси, та прогнозувати їх вплив. Спробуй вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини