Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ анулював ліцензії на надання фінпослуг п'ятьом небанкам

Реклама

Нацбанк анулював п'ятьом небанківським фінансовим установам ліцензії на вид діяльності з надання фінансових послуг та виключив їх з Державного реєстру фінустанов, а ще одній - змінив обсяг ліцензії на діяльність фінансової компанії. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Так, на підставі власних заяв анульовано ліцензії:

  • ТОВ "Факторинг Фінанс" - на діяльність фінансової компанії з правом надання фінпослуг з надання коштів та банківських металів у кредит, факторинг та фінансовий лізинг;

  • ТОВ "ФК "Кавертон" - на діяльність фінансової компанії з правом надання фінпослуги факторингу;

  • ТОВ "ФК "Профіт Лайн" - на діяльність фінансової компанії з правом надання фінпослуг з надання коштів та банківських металів у кредит та факторинг.

Відповідно до пункту 826 глави 76 розділу ХІІ Положення про авторизацію надавачів фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг Нацбанк виключив ці компанії з Державного реєстру фінансових установ у зв'язку з анулюванням ліцензій на вид діяльності з надання фінпослуг.

Також регулятор анулював ліцензію на здійснення діяльності кредитної спілки та виключив КС "Кредитна пивна спілка" з Державного реєстру фінансових установ на підставі її власної заяви, керуючись особливим порядком під час дії воєнного стану.

Зазначена спілка мала ліцензію на здійснення діяльності кредитної спілки з правом надання фінпослуг з надання коштів та банківських металів у кредит.

Крім того, на підставі власної заяви ТОВ "Юніт Капітал" надано погодження зміни обсягу ліцензії на діяльність фінансової компанії. З неї виключено фінпослугу з надання коштів та банківських металів у кредит. Після зміни компанія матиме право надавати фінпослугу факторингу.

Відповідні рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 3 травня.

Працюйте лише з перевіреними контрагентами, що мають ліцензії на діяльність. На ІТ-платформі LIGA360 можна дізнатися про наявність ліцензій у компаній: на туроператорську діяльність й послуги перевезення пасажирів, надання фінансових послуг, торгівлю алкогольними й тютюновими виробами. Замовте презентацію LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини