Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада прийняла Закон про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції

Реклама

Верховна Рада на засіданні 9 травня ухвалила Закон «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» (законопроєкт №5473-д). Про це повідомила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк.

Вона підкреслила, що на прийнятті таких законодавчих змін наполягала найбільша асоціація українського бізнесу - Українська Рада Бізнесу.

«На численних спільних наших зустрічах, бізнес-спільнота особисто просила звернути увагу законодавців на державне регулювання нехарчової продукції, штрафи та систему перевірок, які в нинішніх складних умовах тільки посилювали тиск на підприємців», - зазначила очільниця Комітету.

Законопроєктом, зокрема, передбачається:

  • зменшення штрафів для платників єдиного податку;

  • надання права органам ринкового нагляду та суб'єктам господарювання фіксувати процес здійснення перевірок засобами аудіо-, фото- та відеотехніки;

  • органи ринкового нагляду зможуть запитувати первинні документи виключно у разі встановлення, що продукція є небезпечною, ризикованою або не відповідає встановленим вимогам;

  • перевірки, які потребують лабораторного аналізу з якості, виконуватимуться виключно за кошти держави;

  • заміна штрафу за продукцію неналежної якості, яку не приведено до встановлених норм, на можливість утилізації.

«Цим законопроєктом лібералізуються відносини держави та підприємця. Система зважування та противаг в цьому контексті дуже доречна, адже від непомірних штрафів та наджорстких вимог в результаті програє як держава, так і бізнес», - резюмувала Олена Шуляк.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини