Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Євросоюз продовжив «торговельний безвіз» з Україною ще на рік

Реклама

Європейський Союз остаточно схвалив «торговельний безвіз» для України, поінформував Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, це означає продовження безмитної та безквотної торгівлі ще на рік.
«Важлива підтримка для наших виробників, експорту та економіки. Продовжуємо інтеграцію до ЄС в прискореному темпі», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Водночас пресслужба Ради ЄС повідомила, що 13 травня ухвалено рішення про призупинення імпортних мит і квот на український експорт до ЄС.

Автономні торговельні заходи ЄС для України застосовуватимуться з 6 червня 2024 року до 5 червня 2025 року та стосуватимуться тривалого призупинення всіх несплачених митних зборів і квот відповідно до Розділу IV Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Регламент також включатиме два захисні механізми для захисту ринку ЄС:

· посилена версія існуючого захисного механізму, який застосовуватиметься на основі регулярного моніторингу, дозволяючи Комісії застосовувати будь-які заходи за умови виконання певних умов;

· новий автоматичний захисний механізм, який зобов'яже Комісію повторно запровадити квоти, якщо імпорт птиці, яєць, цукру, вівса, кукурудзи, круп і меду перевищує середнє арифметичне обсягів, імпортованих у другій половині 2021 року, у 2022 та 2023 роках.

Нагадаємо, з 4 червня 2022 року ЄС запровадив Автономні заходи для торгівлі з Україною, щоб підтримати українських виробників та економіку в умовах повномасшабної військової агресії рф проти України.

Наприкінці квітня 2024 року Європарламент підтримав продовження цих заходів лібералізації торгівлі з Україною, однак із запобіжниками для захисту фермерів ЄС.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини