Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Енергоатом" та Hyundai домовилися разом будувати атомні блоки в Україні

Реклама

НАЕК «Енергоатом» та корейська Hyundai Engineering and Construction Co., Ltd. (HDEC) домовились про співпрацю у проєктуванні, будівництві та введенні в експлуатацію нових енергоблоків атомних електростанцій в Україні, повідомляє пресслужба Міненерго.

Відповідний меморандум підписали виконуючий обов'язки голови правління АТ НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та виконавчий віце-президент та операційний директор Hyundai Engineering and Construction Йон Чхве.

Документ, зокрема, передбачає сприяння корейських партнерів у розвитку виробничих потужностей для локалізації виробництва обладнання в Україні.

За словами Міністра енергетики Германа Галущенка, який також був присутній під час підписання, досягнуті домовленості важливі у процесі будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС, зокрема за технологією АР1000.

Окремо Герман Галущенко подякував Республіці Корея за допомогу, яка надається українському енергосектору з початку повномасштабної війни з росією - 10 вантажів гуманітарної допомоги, серед яких 20 резервних електростанцій та міні-екскаватори.

Меморандум про співпрацю між компаніями було розроблено відповідно до домовленостей, закріплених у листі про наміри, який підписано під час Всесвітньої ядерної виставки у Парижі наприкінці листопада 2023 року.

Співпраця є важливим для початку будівництва атомних блоків на ХАЕС, два з яких - за сучасною американською технологією AP1000. Нові енергоблоки дозволять замістити потужності окупованої росіянами Запорізької АЕС.

Читайте також: На Хмельницькій АЕС розпочалось будівництво двох енергоблоків за технологією Westinghouse

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини