Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Молдова запустили спільний митний та прикордонний контроль на "Рені"

Реклама

Українська та молдавська сторони офіційно погодили завершення робіт та початок здійснення спільного контролю на українському боці, повідомили в Мінвідновлення.

Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені" готовий до запуску спільного митного та прикордонного контролю.

"Запуск повноцінного спільного контролю - це перший крок у рамках реалізації ініціативи "зелений коридор" між українським пунктом пропуску "Рені", молдавським "Джурджулешти" та румунським "Галацом". Запуск спільного контролю на українському боці дозволить збільшити пропускну спроможність цієї ділянки кордону. Зараз через "Рені" проходить не більше 50 вантажівок на добу. Наша мета, збільшити цю кількість щонайменше вдвічі. Наступним кроком у рамках ініціативи "зелений коридор" має стати запуск скоординованого контролю на румунському пункті разом із молдавськими колегами - це відкриє швидкий шлях та коридор до румунського порту Галац", - наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Окрім вантажівок, спільний контроль проходитимуть і автобуси, для них на пункті пропуску передбачено окрему смугу з терміналом. Це дозволить зменшити час очікування для пасажирів. 

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини