Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада схвалила законопроєкт щодо розширення переліку підстав розкриття банківської таємниці

Реклама

Верховна Рада на засіданні 23 травня прийняла за основу урядовий законопроєкт № 9235 щодо розширення переліку підстав розкриття банками банківської таємниці. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Йдеться про внесення змін до законодавчих актів України щодо окремих питань розкриття банківської таємниці та заходів по встановленню опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, зниклої безвісти за особливих обставин.

Законопроєктом передбачено, що банки розкриватимуть інформацію, що становить банківську таємницю на запити Мін'юсту з метою вжиття заходів для розшуку майна осіб, до яких застосовано санкції, для забезпечення виконання рішення суду про заборону політичної партії, під час розгляду справ щодо захисту інтересів України як держави, а також на запити нотаріусів для вжиття ними заходів щодо встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, зниклої безвісти за особливих обставин. Зокрема, нотаріуси зможуть отримувати дані про рахунки, кошти, рухоме майно та інше.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини