Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін планує внести зміни до правил зберігання пального

Реклама

Мінекономіки на своєму сайті оприлюднило проєкт змін до постанови від 18 березня 2022 р. № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану», що передбачає збільшення об'ємів палива, яке може зберігатись на одному об'єкті для обслуговування електрогенераторних установок без отримання дозвільних документів та без реєстрації акцизного складу до 10000 літрів (раніше було до 2000 літрів).

Необхідність внесення таких змін у міністерстві пояснюють пошкодженням рф критичних об'єктів інфраструктури, що спричинило масове відключення електроенергії по всій території України, а для суб'єктів господарювання стала критичною необхідність підключення до електрогенераторів, що в свою чергу призвело до зберігання та використання великої кількості пального.

Проєктом постанови пропонується встановити, що в період воєнного стану та протягом 30 днів з дня його припинення або скасування зберігання суб'єктами господарювання, які провадять діяльність на територіях, на яких ведуться бойові дії, територіях, на яких можливі бойові дії та окупованих територіях пального, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі, що не перевищує 10000 літрів на кожному об'єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, здійснюється без отримання дозвільних документів, а зберігання пального в обсязі, що перевищує 10000 літрів на кожному об'єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, здійснюється на підставі безоплатного подання до територіальних органів ДПС декларації на зберігання пального.

Для таких суб'єктів господарювання не буде вважатися акцизним складом приміщення або територія, у тому числі платника акцизного податку з реалізації пального, у кожному (на кожній) з яких загальна місткість розташованих ємностей для зберігання пального, яке використовується виключно для заправлення електрогенераторних установок, не перевищує
10000 літрів.

Також документом пропонується визначити вимоги до декларації на зберігання пального, зокрема, до відомостей, які має містити така декларація, та способу її подання, а також визначити відповідальність за зберігання пального за відсутності належним чином поданої декларації на зберігання пального.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються протягом місяця з дня оприлюднення.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини