Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США оголосили новий пакет санкцій проти рф

Реклама

Міністерство фінансів США оголосило нові санкції проти росії, які підвищують ризик вторинних санкцій для іноземних фінансових установ, які мають справу з російською військовою економікою, обмежують можливості російської військово-промислової бази користуватися перевагами певного програмного забезпечення США та послуг ІТ, а також націлені на понад 300 фізичних та юридичних осіб як у росії, так і за її межами, зокрема в Азії, на Близькому Сході, у Європі, Африці, Центральній Азії та Карибському басейні, чиї продукти та послуги дозволяють росії підтримувати свої військові зусилля та ухилятися від санкцій. 

Іноземні фінансові установи ризикують потрапити під санкції за проведення чи сприяння значним операціям або надання будь-яких послуг, пов'язаних із будь-якими підсанкційними особами, включаючи російські банки, такі як  ВТБ Банк Публічне акціонерне товариство (ВТБ) і  Публічне акціонерне товариство Сбербанк Росії (Сбербанк). Іноземні фінансові установи стикаються з ризиком санкцій за те, що продовжують сприяти транзакціям із залученням військово-промислової бази росії. Фінансові установи повинні переглянути  оновлені рекомендації OFAC щодо санкцій, щоб отримати практичні вказівки щодо того, як визначити ризики санкцій і запровадити відповідний контроль.

Казначейство також вжило заходів для обмеження доступу російської військово-промислової бази до певного програмного забезпечення та пов'язаних з ІТ-сервісами. Щоб реалізувати цю політику, Міністерство фінансів за погодженням із Державним департаментом ухвалило  нове рішення, яке забороняє надавати будь-якій особі в рф ІТ-консультації та послуги з проектування; послуги ІТ-підтримки та хмарні послуги для програмного забезпечення для управління підприємством і програмного забезпечення для проектування та виробництва.

Оголошено санкції й проти російських проєктів скрапленого природного газу, зокрема, санкції стосуються АТ «РусГазДобича», «Арктик СПГ 1», Товариство з обмеженою відповідальністю «Обський газохімічний комплекс», ТОВ «Газпром Інвест».

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини