Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді зареєстровано законопроєкт про бронювання перевізників

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 11334, яким пропонується дозволити суб'єктам господарювання будь-якої організаційно-правової форми, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту, бронювати своїх військовозобов'язаних працівників.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що транспортне забезпечення належить до життєво важливих функцій та/або послуг, порушення яких призводить до негативних наслідків для національної безпеки України.

Після набрання чинності новим Законом про мобілізацію функціонування значної частини автомобільних перевізників опинилось під загрозою, що може призвести до зупинки автомобільного сполучення.

Це пов'язано з тим, що значна частина суб'єктів господарювання, що забезпечують автомобільні перевезення в Україні, та є потенційно критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, не можуть забронювати своїх працівників.

Тому законопроєктом пропонується доповнити частину першу статті 25 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» новим пунктом, який визначає, що бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють у суб`єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту, включаючи ФОПів.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини