Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесено зміни до Порядку блокування податкових накладних

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 13 червня ухвалив постанову про внесення змін до:

  • Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних;

  • Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку.

Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документ ухвалено з метою виконання абзацу другого пункту 5 розділу ІІ Закону № 3603-ІХ щодо забезпечення комунікації платника ПДВ або його представника з комісією з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних без особистої присутності із застосуванням засобів відеозв'язку для реалізації можливості заслуховування позиції платника податків або його представника під час оскарження рішень комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування територіальних органів ДПС.

Крім того, Порядки доповнено новими положеннями щодо повноважень комісії центрального рівня, а також внесено зміни до механізму розгляду скарг на рішення комісій регіонального рівня в разі виявлення бажання платником податку надати усні пояснення особисто або через свого представника в режимі відеоконференції.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, копмлаєнс-фахівців і не тільки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини