Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін скасував спрощену процедуру видачі ліцензій перевізникам

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 18 червня 2024 року № 712 вніс зміни до ліцензування перевізників.

Йдеться про діяльність автомобільних перевізників в галузі міжнародних перевезень пасажирів та вантажів, перевезень небезпечних вантажів та небезпечних відходів та внутрішніх перевезень пасажирів.

Ключова мета змін - швидка та повністю оцифрована процедура отримання ліцензії на перевезення, що буде відповідати європейським стандартам.

Документ, зокрема, передбачає припинення видачі ліцензій на перевезення за спрощеною процедурою, так званих «воєнних ліцензій». Водночас видані раніше ліцензії залишаються чинними.

Перевізники, які отримали ліцензії за спрощеною процедурою, повинні будуть протягом півроку оновити дані в своїх ліцензійних справах у відповідності до вимог.

Термін розгляду заяв на отримання ліцензій зменшується з 5 до 3 робочих днів.

Також запроваджується вимога про наявність свідоцтв професійної компетентності у водіїв та уточнені вимоги до освіти технічного персоналу, що обслуговують підприємства, а також механізми зупинення та відновлення чинності ліцензій у разі недобросовісного ведення бізнесу.

Норма щодо обов'язкового проходження водіями професійного навчання та наявності сертифікату професійної компетентності набуде чинності через один рік після ухвалення змін до постанови, що надасть можливість забезпечити проходження відповідного навчання та отримання вказаних сертифікатів.

Крім того, зазначені зміни дозволять забезпечити інтеграцію Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки з реєстрами Міністерства юстиції, Державної податкової служби, Пенсійного фонду.

За матеріалами Мінінфраструктури.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, копмлаєнс-фахівців і не тільки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини