Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни до законодавства щодо контролю за нехарчовою продукцією: якими будуть нові штрафи

Реклама

21 червня набув чинності Закон № 3701-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання деяких питань здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання». Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Як зазначається, Закон удосконалює законодавство у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції та має на меті забезпечити належний і ефективний контроль за якістю нехарчової продукції.

Крім того, ним запроваджуються нові штрафи, зокрема:

  • до осіб, які вели в обіг продукції, що не відповідає встановленим вимогам, - від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

  • до розповсюджувача (крім юридичних та фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) за недодержання умов зберігання продукції, яка через це стала небезпечною та/або такою, що не відповідає встановленим вимогам - дві тисячі НМДГ;

  • до розповсюджувача - юридичної особи або фізичної особи - підприємця, які обрали спрощену систему оподаткування за недодержання умов зберігання продукції, яка через це стала небезпечною та/або такою, що не відповідає встановленим вимогам - одна тисяча НМДГ.

Відповідно до Закону, при визначенні розміру штрафу за порушення враховуються всі обставини його вчинення, зокрема характер, передумови і причини порушення, факт повторного вчинення того самого порушення, за яке на особу протягом останнього року було накладено штраф, кількість відповідних порушень, вчинених особою протягом останніх трьох років, ступінь вини особи, наявність або відсутність негативних наслідків порушення, їх масштаб та можливість їх усунення.

Водночас у відомстві нагадали, що на період воєнного стану проведення планових заходів державного ринкового нагляду припинено, окрім декількох видів продукції.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини