Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив порядок використання коштів державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 21 червня затвердив Порядок використання коштів державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документ визначає механізм використання коштів, передбачених у держбюджеті за бюджетною програмою «Державний фонд декарбонізації та енергоефективної трансформації».

Ним передбачено, що бюджетні кошти спрямовуються за такими напрямами:

  • фінансове забезпечення заходів та державних цільових програм у сфері енергоефективності, збільшення використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива і скорочення обсягу викидів вуглецю;

  • фінансове забезпечення компенсації, відшкодування, здешевлення зобов'язань фізичних та юридичних осіб за кредитними договорами, які укладені для здійснення енергоефективних заходів, впровадження енергосервісу, збільшення використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива і скорочення обсягу викидів вуглецю;

  • виконання боргових зобов'язань за запозиченнями, отриманими державою для реалізації інвестиційних проєктів у сфері енергоефективності, збільшення використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива і скорочення обсягу викидів вуглецю.

Як повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів, йдеться про додаткову програму енергоефективності та посилення стійкості енергосистеми України на 759 млн грн.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини