Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий пакет санкцій ЄC вносить зміни до імпортного ембарго проти російських алмазів

Реклама

Рада ЄС 24 червня ухвалила 14-й пакет санкцій проти рф, які спрямовані на такі важливі сектори російської економіки, як енергетика, фінанси та торгівля, а також ускладнять обхід санкцій ЄС.

Пакет містить важливі нові енергетичні заходи, спрямовані на скраплений природний газ (СПГ), а також заходи, спрямовані на судна, які підтримують війну росії. Що стосується СПГ, пакет забороняє будь-які майбутні інвестиції та експорт у проекти СПГ, які будуються в росії. Він також заборонить, після перехідного періоду в 9 місяців, використання портів ЄС для перевалки російського СПГ. Крім того, пакет забороняє імпорт російського СПГ в окремі термінали, які не підключені до газопровідної мережі ЄС, розповіли у Єврокомісії.

Пакет також уточнює заборону на імпорт російських алмазів, уже погоджену в 12-му пакеті санкцій. Уточнюється, що заборона не поширюється на діаманти, які знаходилися в ЄС або третій країні (крім росії), або були відшліфовані або виготовлені в третій країні до набрання чинності забороною на російські алмази.

Він також дозволяє тимчасовий імпорт або експорт ювелірних виробів, наприклад, для виставок або ремонту. Крім того, пакет подовжує на шість місяців (до 1 березня 2025 року) початковий період, після якого схема повного відстеження для імпорту необроблених і полірованих природних алмазів стане обов'язковою.

Відкладено заборону на ювелірні вироби з російськими діамантами, оброблені в третіх країнах, окрім росії, доки Рада не вирішить активувати заборону у світлі дій, вжитих у рамках G7 для реалізації цього заходу.

Нагадаємо, ЄС у 12-му пакеті санкцій наклав заборону на прямий чи непрямий імпорткупівлю або перевезення алмазів з росії. Ця заборона поширюється на алмази походженням з росії, алмази, що експортуються та прямують транзитом через росію, а також російські алмази, оброблені в третіх країнах.

Нова LIGA360 змінює все! Посилюй пильність в роботі з контрагентами та партнерами. Здійснюй санкційний скринінг. Перевіряй контрагентів за 46 списками зі 144 юрисдикцій. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини