Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна продовжила на 10 років санкції проти Фірташа, Фукса та російських бізнесменів і компаній

Реклама

Президент України Володимир Зеленський своїм указом №376/2024 ввів у дію рішення РНБО від 24 червня 2024 року, яким продовжено дію санкцій стосовно 390 фізичних і 366 юридичних осіб терміном ще на 10 років.

Міністерству закордонних справ України доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Зокрема, на 10 років продовжено санкції проти українських бізнесменів Дмитра Фірташа й Павла Фукса та на 5 років проти Вадима Новинського.

Продовження санкцій також стосується 390 осіб, серед яких російський олігарх Олег Дерипаска, перший заступник голови правління банку "Росія" Михайло Клішин, голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер, та 386 російських компаній.

Санкції передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій (повне припинення), обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України (повне припинення), запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборону участі у приватизації тощо.

Нова LIGA360 змінює все! Посилюй пильність в роботі з контрагентами та партнерами. Здійснюй санкційний скринінг. Перевіряй контрагентів за 46 списками зі 144 юрисдикцій. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Більше ліцензій - більше економії. Замов єдину комплексну платформу LIGA360 для всієї команди за найнижчою ціною. Дізнатися більше.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини