Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У столиці планують побудувати ТЕЦ, що зможуть використовувати сміття як паливо

Реклама

Київ вивчає досвід інших міст щодо поводження з відходами та планує побудувати ТЕЦ, що зможуть використовувати сміття як паливо, інформує КМДА.

Зокрема, представники муніципалітету столиці в межах робочого візиту відвідали Львів та об'єкти будівництва механіко-біологічного сміттєпереробного комплексу. Також делегація оглянула сміттєвий полігон поблизу села Грибовичі, де здійснюється рекультивація. Ці проєкти у Львові фінансує ЄБРР, тож вони є важливими в контексті міжнародної співпраці українських міст та впровадження європейських практик. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, представники Києва домовились із львівськими колегами про подальшу взаємодію в цій сфері та обмін досвідом для якомога раціональнішого використання сміття як енергоджерела.

«Україна живе в умовах енергетичного дефіциту. Ворог системними ударами намагається знищити існуючу енергосистему, позбавити нас електроенергії та газу. Тому ми маємо використати всі шляхи й можливості, що дозволять продукувати енергію. На це, власне, спрямована Концепція енергетичної стійкості Києва (Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації). Серед інших об'єктів вона передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів. Для великих міст таке заміщення звичних видів палива вирішує одразу дві проблеми - дефіцит енергії та проблему накопичення сміття. Таку практику широко використовують у європейських містах, і прагнемо застосовувати ми», - заявив представник КМДА.

Монітор дані про власну компанію з новою LIGA360. Дивись на досьє компанії очима партнерів, конкурентів та перевіряючих органів. Аналізуй згадки в медіа, інтернет-ЗМІ, соціальних мережах, участь в судових справах. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини