Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП створила умови для будівництва нової маневреної генерації та установок зберігання електроенергії

Реклама

НКРЕКП на засіданні прийняла постанову «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» (щодо запровадження спеціальних аукціонів на допоміжні послуги), інформує регулятор.

Документ передбачає запровадження спеціальних аукціонів для придбання оператором системи передачі допоміжної послуги з надання резервів регулювання частоти та активної потужності (а саме автоматичних резервів), строк надання якої може складати від двох до п'яти років з відстроченням початку надання такої допоміжної послуги до трьох років.

Регулятор очікує, що це сприятиме залученню інвестицій у маневрені генеруючі потужності та/або установки зберігання енергії та стимулюватиме розвиток конкуренції на ринку допоміжних послуг.

Рішення підтримано учасниками ринку, зокрема під час засідання НКРЕКП ними було відзначено, що запровадження спеціальних аукціонів на допоміжні послуги зможе стати інструментом заохочення для розбудови нової генерації, що в свою чергу, сприятиме забезпеченню енергетичної безпеки України. Також постанову підтримано АМКУ.

LIGA360 змінюється для тебе! Єдиний інформаційний продукт для всієї компанії. Спільне поле для роботи із правовими, судовими, реєстровими, договірними, медійними даними. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні. 

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

НКРЕКП надало інфографіку ключових змін:

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини