Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна і Норвегія погодили продовження "транспортного безвізу"

Реклама

Україна та Норвегія погодили можливість продовження виконання двосторонніх та транзитних перевезень між країнами без дозволів до 30 вересня 2024 року. Про це інформує пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Як зазначається, у серпні поточного року відбудеться засідання профільної комісії, за результатами якого очікується подальше продовження "транспортного безвізу" з Норвегією.

«Наша мета та завдання - забезпечити можливість виконувати перевезення без дозволів для українських перевізників до якомога більшої кількості країн. Наразі ми домовились з Норвегією про продовження попередньої Угоди, розраховуємо що незабаром термін "транспортного безвізу" буде пролонгований. Лібералізація перевезень допоможе Україні не лише збільшувати обсяги вантажоперевезень, а й інтегруватись у європейську та світову транспортну систему», - зазначив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Лібералізація вантажних перевезень можлива для транспортних засобів стандарту екологічності Євро-5 та вище. Під час виконання перевезень на борту вантажівки водії повинні мати сертифікат, що підтверджує екологічний клас вантажівки.

У Мінінфраструктури нагадали, що вперше домовленності про «транспортний безвіз» з Норвегією було досягнуто у серпні минулого року. Він діяв до 30 червня 2024 року.

Загалом українським перевізникам доступний «транспортний безвіз» з 37 державами, включно із країнами Євросоюзу. За останній рік, окрім Норвегії, Україна домовилась про лібералізацію вантажних перевезень з Північною Македонією, Туреччиною, Молдовою, Грузією та Чорногорією.

Нагадаємо, 20 червня Україна та ЄС продовжили дію "транспортного безвізу" ще на рік.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Більше ліцензій - більше економії. Замов єдину комплексну платформу LIGA360 для всієї команди за найнижчою ціною. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини