Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Митні пільги: вже 46 компаній отримали статус авторизованого економічного оператора

Реклама

Держмитслужба надала статус авторизованого економічного оператора (АЕО) вже 46 компаніям та видала 50 авторизацій АЕО, які дозволяють користуватися спрощеним митним режимом. Про це повідомляє пресслужба Держмитниці.

Зокрема, два з цих підприємств отримали одночасно обидва типи авторизацій «про надання права на застосування спрощень» (АЕО-С) та «про підтвердження безпеки та надійності» (АЕО-Б), що наближає Україну до можливості укладання угоди про взаємне визнання з іншими країнами, де функціонує програма АЕО.

Також суттєво розширився перелік ролей, які виконують такі підприємства в міжнародному ланцюзі постачання:

  • виробник (експортер) - 31 підприємство;

  • імпортер - 10 підприємств;

  • утримувач складу - 3 підприємства;

  • інші (перевізник, експедитор, митний представник) - 4.

Зараз у Держмитслужбі на розгляді знаходиться 28 заяв підприємств на отримання авторизації АЕО.

Митники нагадують підприємствам, які планують подати заяву на отримання авторизації АЕО або на застосування спрощень, транзитних спрощень про необхідність ретельного проведення самооцінки та заповнення відповідної анкети. Такий підхід дозволить підприємству успішно пройти оцінку відповідності критеріям та/або умовам надання авторизації, і, зокрема, скоротити час отримання авторизації.

Зі свого боку Держмитслужба спільно з Міністерством фінансів України напрацьовує ініціативи, які розширюватимуть перелік можливостей та переваг для бізнесу, який має авторизацію АЕО.

АЕО - це особливий статус, що засвідчує високий ступінь довіри до суб'єкта господарювання. Такий статус надає митні спрощення та переваги у міжнародній торгівлі, за рахунок чого також можна компенсувати і ряд складнощів на кордоні, викликаних зовнішніми обставинами. Незважаючи на всі виклики, які стоять зараз перед українським бізнесом, це сприяє можливості його розвитку та конкурентоспроможності на зовнішньому і внутрішньому ринках. 

Докладніше читайте у матеріалі: Авторизований економічний оператор в Україні: VIP-статус при проходженні митних процедур

Монітор дані про власну компанію з новою LIGA360. Дивись на досьє компанії очима партнерів, конкурентів та перевіряючих органів. Аналізуй згадки в медіа, інтернет-ЗМІ, соціальних мережах, участь в судових справах. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини