Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні планують поступово обмежити обіг пластикової продукції одноразового використання

Реклама

Наразі в Україні напрацьовується законопроєкт, який дозволить імплементувати Директиву 2019/904 та поступово обмежити обіг пластикової продукції одноразового використання. Про це повідомило Міндовкілля.

З 3 липня у Європейському Союзі набуло чинності нове правило - у торгівлі дозволено лише пластикові пляшки з прикріпленими кришками. Саме так країни ЄС виконують одну з вимог Директиви 2019/904 про зменшення впливу деякої пластикової продукції на довкілля. 

Відповідно до статті 6 Директиви держави-члени ЄС мали вжити всіх заходів, щоб з 3 липня цього року відповідна пластикова продукція була представлена на європейських ринках виключно з прикріпленими кришками. 

Таке рішення має гарантувати, що кришка потрапить на переробку разом з пляшкою, а не буде викинута окремо у смітник, або ще гірше  -  у грунти чи воду.

В Україні планується заборонити виробництво, ввезення, введення в обіг та розповсюдження такої продукції, як:

  • гігієнічні ватні палички з пластиковою основою;

  • ємності з пінополістиролу та пластикові ємності у формі блістерного паковання або лотків - для готових харчових продуктів, які споживаються на місці або беруться на виніс;

  • мішалки та соломинки для напоїв;

  • палички, що прикріплюються до повітряних куль;

  • шпажки;

  • одноразові виделки, ножі, ложки, тарілки тощо.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз. 

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини