Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Енергообладнання та товари для ремонту машин розмінування звільнять від мита та ПДВ - Комітет схвалив проєкти

Реклама

Комітет ВР схвалив до другого читання проєкти № 11258 та №11259 про звільнення від оподаткування ввізним митом та ПДВ товарів для потреб виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Крім того, в цьому законі будуть враховані пропозиції про тимчасове звільнення від мит та ПДВ енергетичного обладнання. Йдеться про гідравлічні турбіни, парові турбіни, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі (від 7,5 кВ·А до 375 кВ·А, 375-750, понад 750),  генератори змінного струму потужністю понад 750 кВ·А, інвертори, акумулятори літій-іонні (крім установок потужністю менш ніж 300 Вт), фотоелектричні елементи,пульти, панелі, консолі, столи, розподільні щити та інші основи для контролю або розподілу електричного струму, комплектуючі для вітроенергетичних установок, а також товарів, що надаються за рахунок Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

Така пільга буде діяти до закінчення військового стану але не пізніше 1 січня 2026 року.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини