Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС може повернути мита на українські мед, кукурудзу й курятину

16 липня 2024, 12:25
141
0
Реклама

Європейський Союз може повернути мита на українські мед, кукурудзу й курятину, оскільки Україна наближається до граничних лімітів постачання цих продуктів. Про це заявив єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський, передає Liga.net.

Войцеховський сказав, що країни блоку загалом "висловили позитивні думки про нові автономні заходи торгівлі та про запобіжні захисні заходи, що були введені". 

"Це була ініціатива єврокомісара із сільського господарства - представити ці ліміти на імпорт, і вони працюють. Вони були активовані для трьох продуктів - для цукру, яєць та вівса", - нагадав Войцеховський.

ЄС спостерігає за ситуацією щодо інших чутливих продуктів. Найближчим є мед, експорт якого сягнув вже 89% від лімітів, кукурудза - 67% та курятина - 59%", додав єврокомісар.

Нагадаємо, Євросоюз продовжив «торговельний безвіз» з Україною ще на рік із запобіжниками для захисту фермерів ЄС, які спрацьовують автоматично, якщо обсяги імпорту досягають середньорічного імпорту, зареєстрованого між 1 липня 2021 року та 31 грудня 2023 року. 

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини