Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді розробляють концепцію економічної мобілізації

Реклама

Народні депутати паралельно з економічним бронюванням розробляють законопроєкт щодо запровадження економічної мобілізації. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, передає Укрінформ.

За його словами, при запровадженні економічного бронювання не всі маленькі бізнеси матимуть змогу платити за своїх працівників, тому військові запропонували концепцію економічної мобілізації як додаток до економічного бронювання.

«Уявіть, що у вас є СТО. Це СТО не має фінансової можливості сплатити 20 тисяч гривень за одного працівника на місяць за бронь. Але воно має попит серед тих самих військових, які постійно лагодять свої машини. Тоді ми вводимо категорію "економічної мобілізації"», - зазначив Наталуха.

Він пояснив, що суть економічної мобілізація полягатиме в тому, щоб бізнес, який не має можливості платити за бронь працівника 20 тис. гривень податку, міг би надавати безкоштовно товар, роботу чи послугу, на які є попит серед військових, з аналогічною вартістю.

«Фактично це означає, що на суму вартості бронювання потрібно надати послуг на ту саму суму. Наприклад, ви хочете забронювати чотирьох працівників, це сума 80 тисяч гривень на місяць, тобто ви як власник бізнесу маєте укласти контракт з якоюсь бригадою на безкоштовні послуги в межах 80 тисяч гривень на місяць. І за це отримаєте право броні чотирьох працівників», - сказав голова профільного комітету.

Наталуха додав, що концепція економічної мобілізації поки що в розробці, її поєднають в одному законопроєкті з економічним бронюванням, однак про терміни подання такого законопроєкту поки що не йдеться.

Нагадуємо, у Верховній Раді зареєстровано три законопроєкти про економічне бронювання: один - основний і два - альтернативних.

Перший законопроєкт (№ 11331) пропонує щомісяця за кожного заброньованого платити 20 400 грн військового збору.

Другий (№ 11331-1) передбачає бронювати працівників за рівнем зарплати понад 36 336 грн.

Третім (№ 11331-2) пропонується бронювання за змішаною моделлю: 36 336 грн зарплати для найманого працівника та 20 400 грн військового збору для ФОП. При цьому ФОП має бути зареєстрованим не менше ніж за шість місяців до набрання чинності законом, а його дохід повинен перевищувати трикратний розмір збору за бронювання військовозобов'язаних (61 200 грн).

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Більше ліцензій - більше економії. Тільки зараз нові користувачі LIGA360 можуть замовити рішення за найнижчою ціною. Забезпечте команду надійними інструментами для роботи. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини