Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ оновив порядок документування страхових виплат, які отримують фізичні особи

Реклама

Національний банк оновив порядок документування страхової виплати / відшкодування / викупної суми за договором страхування, яку отримує фізична особа, згідно зі змінами до законодавства України в сфері страхування та охорони здоров'я, інформує регулятор.

Положення про порядок застосування підпунктів 165.1.27 та 165.1.28 пункту 165.1 статті 165 розділу IV Податкового кодексу України під час здійснення діяльності із страхування передбачає:

  • актуалізований перелік документів, зокрема медичних, які належним чином підтверджують факт заподіяння шкоди життю та/або здоров'ю застрахованої особи;

  • можливість врегулювання страхових випадків за спрощеною процедурою у разі здійснення страхової виплати, розмір якої не перевищує встановленого ліміту;

  • можливість використання електронних сервісів для надання підтвердних документів, зокрема е-паспорта, через Єдиний портал державних послуг Дія, документів з окремих реєстрів у сфері охорони здоров'я.

Вимог Положення мають дотримуватися страховики-резиденти, філії страховиків-нерезидентів та МТСБУ під час здійснення фізичній особі виплати за договором страхування.

Положення затверджене постановою Правління Національного банку України від 15 липня 2024 року № 85, яка набирає чинності з 17 жовтня 2024 року.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе. 

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини