Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято за основу проєкт про захист медіасервісів, які надаються із застосуванням умовного доступу

Реклама

Верховна Рада на засіданні 18 липня прийняла за основу проект Закону про захист медіасервісів, які надаються із застосуванням умовного доступу (проєкт № 5870-д).

Документ розроблено на виконання та міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції.

Насамперед йдеться про створення правових механізмів для побудови ефективної системи протидії виробництву, продажу, рекламі, налаштуванню заборонених систем умовного доступу, які відкривають несанкціонований доступ до захищених медіасервісів, та іншій діяльності із застосуванням таких систем, яка шкодить економічним інтересам надавачів послуг з умовним доступом.

«Суть умовного доступу полягає у законному отриманні послуг телебачення, радіомовлення тощо громадянами за певних умов. Це може здійснюватися через договори, сплату послуг, технічні засоби. Але це не може бути використано третіми особами, які не мають на передання контенту прав. Тому ми зазначили, що відповідальність несуть тільки ті, хто завозить, встановлює або в інший спосіб обходить офіційні домовленості з постачальниками послуг ("надають піратські послуги"). Наша основна мета захистити медіасервіси, які офіційно працюють на ринку та надають послуги, від несанкціонованого доступу до їхніх послуг через третіх осіб (порушників)», - прокоментувала заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Монітор дані про власну компанію з новою LIGA360. Дивись на досьє компанії очима партнерів, конкурентів та перевіряючих органів. Аналізуй згадки в медіа, інтернет-ЗМІ, соціальних мережах, участь в судових справах. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини