Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Очікуються зміни в правилах перетину державного кордону

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація інформує, що заплановані дві зміни, які вплинуть на транспортні перевезення та подорожі до 30 європейських країн.

Перша - Система в'їзду-виїзду (EES), яка вимагає від усіх громадян країн, що не є державами-членами ЄС, реєструвати свої відбитки пальців та зображення обличчя на кордоні. Її буде запроваджено восени 2024 року. Ці нововведення вимагатимуть від транспортних компаній внесення змін до своїх систем бронювання та реєстрації пасажирів, адаптації до нових вимог з безпеки та перевірки документів.

Друга - Європейська інформаційна система авторизації подорожей, схожа з американською ESTA. Авторизація через ETIAS буде вимагатися від усіх громадян подати онлайн-заявку до початку своєї подорожі та сплатити збір у розмірі 7 євро. ETIAS буде запроваджено в середині 2025 року для в'їзду до 30 європейських країн.

Дані нововведення необхідно врахувати у своїй роботі, зокрема, і в підготовці транспортних компаній, перевізників до нових вимог від ЄС.

Якщо ж ви є компанією-членом ЄБА та вам потрібна додаткова консультація з даного питання - можна звернутись до Комітету з логістики ЕВА.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини