Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про РЕПО для українців: Мінфін США запровадив вимогу до звітності до фінустанов, що володіють російськими суверенними активами

Реклама

В рамках впровадження Закону про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців («Закон про РЕПО для українців»), Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) випустило нову вимогу до звітності щодо фінансових установ, що володіють російськими суверенними активами, повідомили у Міністерстві фінансів США.

Згідно зі статтею 104(a) Закону, усі фінансові установи, в яких знаходяться російські суверенні активи, і які знають або повинні знати про такі активи, повинні повідомити про такі активи OFAC не пізніше 2 серпня 2024 року або протягом 10 днів після виявлення таких активів, і це можна зробити за допомогою нової форми OFAC .

Фінансові установи не повинні повторно повідомляти інформацію про російські суверенні активи, про які повідомляли OFAC раніше.

«Конгрес зробив важливий крок, ухваливши Закон про РЕПО для українців, щоб розблокувати вартість знерухомлених російських суверенних активів для підтримки подальшої стійкості та відновлення України», - сказав виконуючий обов'язки генерального радника казначейства Аддар Леві. «Сполучені Штати продовжуватимуть працювати з нашими іноземними партнерами, включаючи G7, щоб надавати підтримку Україні».

Нагадаємо, Білий дім підтримав конфіскацію заморожених активів росії на суму близько $300 млрд для відновлення України. Країни G7 також погодили надання Україні $50 млрд допомоги з використанням заморожених активів рф.

Хочете знайти практику правозастосування з актуальних питань? Найповнішу інформацію та інструменти legal research надасть LIGA360. Побачте всебічний контекст з різних інформаційних потоків: 1,8 млн НПА та аналітичних матеріалів, 116 млн судових рішень, 300 реєстрів та відкритих джерел. Замовте презентацію для вашої команди. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини