Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАКС дозволив націоналізувати активи виробника таких брендів як "Ушастый нянь", "Мистер чистер", "Sarma"

Реклама

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін'юсту щодо передачі в дохід України ПрАТ «Вінницяпобутхім», яким володів олігарх з росії Віктор Кононов, повідомила пресслужба СБУ.
На цьому підприємстві вироблялася косметична продукція та побутова хімія таких брендів як «Ушастый нянь», «Мистер чистер», «Sarma» і т.д.
Мова йде про передачу на користь держави 100% акцій компанії, а також усіх її банківських рахунків, промислових потужностей, транспорту та нерухомості.
Загальна вартість націоналізованих активів провідного виробника побутової хімії в Україні становить понад 2 млрд грн.
Встановлено, що Кононов є гендиректором та одним з бенефіціарних власників підсанкційної компанії рф «Невская косметика», якій належали активи вінницького підприємства.
Сам російський мільярдер є публічним прихильником війни проти України та одним з ключових «донорів» бюджету країни-агресора.
Щоб приховати від націоналізації продукцію вінницької філії, топменеджмент компанії Кононова намагався вивезти її з України як гуманітарні вантажі.
Співробітники СБУ своєчасно викрили оборудку і заблокували її у липні 2022 року.

Оцініть ризики щодо контрагентів на 360 - з реєстраційною, судовою, медійною інформацією та відкритими джерелами. Здійсніть миттєвий аналіз 29 факторів ризику:  

анулювання реєстрації;  

ймовірний зв?язок з рф/рб, Іраном, Північною Кореєю;  

ведення діяльності на окупованих територіях;  

приналежність до "чорного" або "сірого" списку FATF;  

банкрутство та борги. 

Дізнайтесь більше переваг нової LIGA360, замовивши презентацію. 

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини