Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Diia.City United виступила проти урядового проєкту про підвищення податків

Реклама

Diia.City United виступає проти необгрунтованого підняття податків з обороту (доходу) компаній та доходів фізосіб та закликає Уряд опрацювати інші джерела надходжень до бюджету. Про це зазначено у релізі спілки Diia.City United.
Йдеться про урядовий проєкт Закону №11416 від 18.07.2024 р. про особливості оподаткування у період воєнного стану.

"Ми розуміємо складність фінансової ситуації в державі та необхідність наповнення бюджету в т.ч. для витрат на оборону. При цьому, виступаємо проти необгрунтованого підняття податків з обороту (доходу) компаній та доходів фізосіб та закликає уряд опрацювати інші джерела надходжень до бюджету", - заявляє спілка.
Diia.City United звертає увагу: такі зміни призведуть до більшої тінізації економіки та збільшення податкового навантаження на сумлінних платників податків. А також вплинуть на відтік бізнесу та рішення інвесторів щодо можливого інвестування в Україну.

Необхідно зосередитися на інших джерелах надходжень до держбюджету, при цьому не обмежуючись детінізацією економіки, зокрема:

  • адмініструванням та стягненням податків та митних зборів,

  • реформуванням Державної податкової служби та Державної митної служби,

  • тіньові сектори підакцизної продукції,

  • скорочення видатків державного бюджету через диджиталізацію всіх послуг тощо.

Тому Diia.City United закликає Уряд та правоохоронні органи України активізувати зусилля для детінізації економіки та боротьби з тіньовою економікою задля забезпечення надходжень до бюджету та чесної конкуренції.

Спілка також звертає увагу, що держава взяла на себе зобов'язання щодо правового та податкового простору для технологічного бізнесу Дія.City: протягом 25 років забезпечувати дотримання цих гарантій та стабільність його умов, які визначають особливості оподаткування, додержання прав і законних інтересів резидентів Дія Сіті та залучених ними фахівців. Тому підняття податків з обороту (доходу) щодо резидентів Дія Сіті та залучених ними фахівців не відповідатиме взятим на себе державою зобов'язанням.

Запропоновані зміни не обговорювались з бізнес-асоціаціями і відповідно не враховують позицію бізнесу. Тому спілка закликає Парламент та Уряд за підтримки МВФ, Європейського Союзу та країн-членів G7 забезпечити негайні зусилля щодо детінізації економіки та боротьбою з не сумлінними платниками податків, скорочення витрат державного бюджету та до запровадження зваженої і справедливої податкової політики.

Diia.City United відкрита до діалогу з народними депутатами і представниками Кабінету Міністрів України та усіма зацікавленими сторонами щодо напрацювання рішень щодо інших джерела надходжень до бюджету.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб. 

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Читайте також:

Урядовий проєкт змін до податкового законодавства несе ризики збільшення тіньової економіки - Американська торговельна палата

Економісти вважають, що урядовий проєкт про підвищення податків завдасть значної шкоди економіці

Бізнес відреагував на урядовий проєкт щодо підвищення податків - висновки СУП

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини