Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Митне законодавство наблизили до стандартів ЄС - прийнято Закон

Реклама

Рада підтримала в цілому як закон проєкт про внесення змін до Митного кодексу України щодо імплементації деяких положень Митного кодексу Європейського Союзу № 10411, повідомив Голова податкового Комітету ВР Данило Гетманцев.

Проєкт розроблено з метою виконання взятих Україною зобов'язань щодо гармонізації українського митного законодавства з законодавством ЄС.

Проектом пропонується імплементувати в митне законодавство України:

  • концепцію митного представництва, подібну тій, яка існує в країнах ЄС.

  • європейський підхід щодо узагальнення положень стосовно митних режимів.

Крім того, проектом пропонується привести положення МКУ щодо доставки, пред'явлення товарів, а також їх тимчасового зберігання під митним контролем у відповідність до Регламентів ЄС, а також удосконалити критерії надання авторизацій на застосування спрощень.

Детальніше про проєкт ми писали раніше.

Читайте також: Що слід врахувати українським компаніям у митній сфері у 2024 році?

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов?язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб. 

Більше ліцензій - більше економії. Тільки зараз нові користувачі LIGA360 можуть замовити рішення за найнижчою ціною. Забезпечте команду надійними інструментами для роботи. Дізнатися більше.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини