Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні пройшла перша угода купівлі-продажу часток товариства в обліковій системі Національного депозитарію

Реклама

Національний депозитарій України (НДУ) успішно провів першу операцію з внесення змін до облікової системи часток товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ), повідомили в НКЦПФР.

В рамках цієї операції, НДУ здійснив переказ часток ТОВ «КАРДСЕРВІС» на рахунках, відкритих у своїй обліковій системі. Операцію було проведено на підставі розпоряджень уповноваженої депозитарної установи ТОВ «УНІВЕР КАПІТАЛ», яка обслуговує рахунки учасників цього товариства.

«Реалізація ведення часток в обліковій системі НДУ відкриває новий сегмент послуг, які депозитарні установи можуть надавати для клієнтів, як для самих ТОВ, так і для власників часток у них. Надійне зберігання, захист від рейдерства та «чорних нотаріусів», зручність та швидкість операцій з частками, виплата дивідендів, проведення зборів співвласників тощо. Ми в УНІВЕРі вдячні НКЦПФР та НДУ за впровадження та розвиток депозитарної системи України» - коментує Тарас Козак, засновник та Президент Інвестиційної групи УНІВЕР.

Руслан Магомедов, Голова НКЦПФР, підкреслив: «Ця операція є важливим етапом у розвитку ринку корпоративних прав в Україні, адже вона забезпечує прозорість і безпеку правочинів із частками товариств. Все це швидко та надійно».

Хочете знайти практику правозастосування з актуальних питань? Найповнішу інформацію та інструменти legal research надасть LIGA360. Побачте всебічний контекст з різних інформаційних потоків: 1,8 млн НПА та аналітичних матеріалів, 116 млн судових рішень, 300 реєстрів та відкритих джерел. Замовте презентацію для вашої команди. 

Читайте також:

НКЦПФР визначила порядок ведення облікової системи часток ТОВ та ТДВ

Реорганізація підприємства в умовах воєнного стану

Корпоративні зміни - 2023

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини